Hvordan velge riktig sofa?

Hvordan velge riktig sofa
Å velge riktig sofa er ingen enkel oppgave, og her finner du noen tips som du bør ta hensyn til.

Gitt all den tiden du bruker på å sitte i løpet av ditt liv (omtrent 17 år) så er definitivt en kvalitetssofa verdt å bruke pengene må! Kjøpet er definitivt ikke noe du gjør uten å tenke deg om og i hvert fall ikke i full fart.

Størrelse, hvor praktisk den er, slitestyrke, stil og komfort er elementer du bør ta hensyn til når du skal investere i en ny sofa, for hvis ikke vil du raskt oppdage at du har kastet bort både tid og penger på et produkt som ikke gjør jobben for deg.

For at du skal slippe å gå gjennom denne dyrekjøpte lærdommen kommer vi her med noen tips slik at du skal være i stand til å velge den riktige sofaen!

Praktisk

En av tingene du absolutt ikke må glemme er at du kommer til å bruke sofaen hver eneste dag i lang tid fremover, så det er derfor viktig at du tenker på den dagligdagse bruken. Hvor praktisk sofaen er et nøkkelmoment når man skal lete etter et nytt produkt. Har du barn eller dyr? Da kan en skinnsofa være nøkkelen med tanke på slitasje og renhold.

Tenkt også på hvor mange som jevnlig skal bruke sofaen: skal du kjøp en sofa til en stor familie, eller at du er en person som elsker å bruke sofaen som et senter for underholdning på TV, så vil en større sofa være helt nødvendig.

Varighet

17 år er lang tid og hvis man tar hensyn til all tiden du etter all sannsynlighet vil bruke i sofaen, så er det viktig at du ikke angrer på kjøpet etter bare to år. Det neste skrittet er derfor å velge en sofa som du vet vil vare.

Man må bestandig vurdere fremtiden når man skal på sofashopping. En sofa kan være en stor investering så det er derfor viktig å velge én som er bygget for å vare, men som i tillegg har den karakteren du er ute etter. Å finne en sofa som skal jobben innebærer å finne en som er solid bygget og som holdes sammen av solide skruer og muttere – den skal ikke være limt sammen!

Noen gode tips er å spørre seg selv: vil denne vare i 5 år? Er den godt bygd? Vil sofaen min føles som skikkelig komfortabel?

Stil og komfort

Når alt kommer til alt: det viktigste med sin nye sofa er jo at den ser bra ut og føles bra. Husk på at du skal se på sofaen og sitte i sofaen i lang tid fremover, så det er derfor viktig at du virkelig elsker den!

Se på sofaen på noe som reflekterer din personlige stil og måten du ønsker å bruke den på. Kanskje elsker du å drikke vin med vennene eller partneren din i sofaen, men at du samtidig synes det er deilig å kose seg og strekke seg ut på kveldene? Da må den være nydelig å se på, men også ha den velkjente ‘kosefaktoren’!

Fløyel er jo som kjent den klare vinneren når det kommer til komfort, og dette stoffet er mykt og varmt mot huden gjennom hele året. Da er kosefaktoren i boks, men som sagt er det jo andre ting som spiller inn også!

Godt sofakjøp, da vel!